Síguenos en: Facebook Twitter Linkedin Youtube GPlus

El Periódico de Catalunya

Entrevista a Marc Borneis, sotsdirector i responsable del Departament de Cursos del Goethe-Institut Barcelona

"Al Goethe-Institut oferirem també cursos d'alemany eficaços i divertits per a nens i joves"

El Goethe-Institut és l’Institut Oficial de Cultura de la República Federal d’Alemanya encarregat del foment de la llengua i la cultura alemanyes arreu del món. El departament de llengua ofereix classes d’alemany per a tots els nivells i organitza els exàmens oficials segons el Marc Comú de Referència per a les Llengües. 

-Mantenen el creixement exponencial en demanda de cursos d’alemany dels darrers anys?
Des de fa quatre anys la demanda de cursos d’alemany no para de créixer, al voltant del 20% anual. La majoria d’alumnes del Goethe-Institut aprèn alemany per motius professionals, ja sigui per formació, estudis o feina. 
 
-Són una garantia d’èxit per aquells que estudien amb la intenció de marxar o treballar per a empreses alemanyes?
En l’àmbit de l’aprenentatge i la certificació oficial de l’alemany el Goethe-Institut prepara els alumnes que vulguin estudiar, fer una formació dual o treballar a Alemanya de la millor manera per tal que el canvi de vida en un nou país els pugui resultar més fàcil i segur. En aquest context col·laborem molt estretament amb les entitats responsables alemanyes i catalanes en projectes de mobilitat. A més ho fem amb una metodologia que segueix les tendències més modernes en l’ensenyament i l’aprenentatge, i estan completament adaptades a les necessitats de cada grup objectiu. 
 
-Com completaran l’oferta educativa?
A partir de l’estiu d’aquest any oferirem cursos per a nens i nenes (de 9 a 12 anys) i joves (de 13 a 16 anys). Els cursos estan elaborats pel Goethe-Institut i segueixen tots els criteris de qualitat. Combinen l’aprenentatge d’alemany amb jocs, treballs i experiències divertides que s’adapten al públic més jove. 
 
-I podria ser que el seu mètode per als més joves s’impartís en d’altres centres i escoles? 
També tenim una alta demanda d’escoles que volen que siguem nosaltres els que els oferim l’activitat extraescolar o curricular d’alemany. Hi estem treballant, encara que no li puc avançar res més de moment. 
 
-La gent no coneix gaire els altres vessants de l’Institut: la formació per a mestres d’alemany...
En el primer aspecte li diré que el Goethe-Institut és la primera referència en qüestions de qualitat de l’ensenyament d’alemany. Per tant, i en estreta col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Goethe-Institut Barcelona fomenta i incentiva la formació del professorat d’alemany oferint seminaris, tallers i beques, i desplegant activitats per a l’alumnat. 
 
-I pel que fa a la promoció cultural?
El Goethe-Institut Barcelona organitza i promou un ampli ventall d’activitats culturals en tots els àmbits artístics (literatura, teatre, dansa, arts plàstiques, música...). Les nostres activitats culturals s’ofereixen sempre amb traducció, i moltes s’organitzen en cooperació amb els agents culturals locals per tal de fomentar l’intercanvi. A més l’auditori a peu de carrer de la nova seu encara potenciarà més aquest vessant. 
 

 
Més informació:

 

Goethe Institut Barcelona

C. Roger de Flor, 224, 08025, Barcelona, Barcelona, Catalunya, España

www.goethe.de/barcelona

/GoetheInstitutBarcelona

@GIBarcelona

932 926 006

932 926 008

Contacta con Goethe Institut Barcelona